Henkilökohtainen kasvupolkuni

Aloittaessani 1.9.2018 Vehon toimitusjohtajana, koen erityisen tärkeäksi jakaa ajatuksiani ja kertoa hieman taustaani Veho-blogin kautta. Itselleni uudessa tehtävässä aloittaminen on tapahtunut monia kertoja aiemminkin, mutta oleellista on kuitenkin aina ollut, että palkanmaksajana on säilynyt urani alusta alkaen Veho. Aloitin työni vuonna 1989 silloisessa Hämeenlinnan sivuliikkeessä kuorma-automyyjänä Kanta-Hämeen alueella 21 -vuotiaana nuorena miehenä. Tuolloin tyypilliset kuorma-automyyjät olivat virkaiältään varsin kokeneita, jonka vuoksi joku asiakas tiedustelikin esimieheltäni, että aikooko Veho lopettaa koko kuorma-automyynnin, kun ovat tuollaisen pojannulikan sinne myyjäksi palkanneet. Vastaus oli annettu heti selkeästi ja kerrottu, että päinvastoin myynnin kasvattamiseen panostetaan ja sen vuoksi on palkattu nuori ja nälkäinen automyyjä taloon.

Urapolkuni kulki 1990-luvun lama-Suomessa, jolloin Veho myi mm. Hämeenlinnan sivuliikkeen pois. Siirryin Tampereen toimipisteen kuorma-automyyntiin ja siellä v. 1996 aloitin esimiesurani myyntipäällikön tehtävissä Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueella. Maahantuonnin tehtäviin Espooseen siirryin v. 1999, jolloin sain vastuulleni Mercedes-Benz kuorma-autojen maahantuonnin ja myynnin Suomessa. Tästä alkoi myös aktiivinen ja pitkäjänteinen yhteistyö Saksan Mercedes-Benz-kollegoiden kanssa, mikä on jalostunut vuosien saatossa hyviksi ja luottamuksellisiksi henkilösuhteiksi.

Vuonna 2005 siirryin vastaamaan Vehon hyötyajoneuvojen automyynti- ja huoltoverkostosta. Veho osti keväällä 2007 Sisu-kuorma-autojen huoltoverkoston ja varaosatukkutoiminnot. Tuon kaupan toteutuksen jälkeen vastuualueeni kasvoi merkittävästi sekä toimipisteiden lukumäärällä että liikevaihdolla. Urallani siihen asti merkittävin tehtävämuutos ajoittui vuoden 2010 alkuun, jolloin sain vastuulleni Vehon koko hyötyajoneuvoliiketoiminnan Suomessa. Olen kiitollinen, että olen saanut olla mukana sen kehityspolulla Suomen johtavaksi toimijaksi.

Vierivä kivi ei sammaloidu

Nyt on 30 vuotta kulunut siitä, kun aloitin Vehossa. Kuten sananlaskussakin sanotaan, ”vierivä kivi ei sammaloidu”. Sitä olen pitänyt työurani mottona. Matkalleni on mahtunut paljon uusien asioiden oppimista, avointa mieltä, itsensä likoon laittamista, epäonnistumisia ja uudelleen yrittämistä, mutta paljon myös onnistumisia. Nuo asiat ovat kaikki kasvattaneet minusta sellaisen ihmisen, millainen tänään olen. Olen perustanut oman henkilökohtaisen kasvupolkuni asiakaslähtöiseen ja ammattimaiseen tekemiseen, jonka perustana tulee olla tuloshakuisuus. Tällä polulla jatkan aloittaessani uudessa tehtävässäni.

Työn ja vapaa-ajan tulee olla tasapainossa. Minulle se tarkoittaa, että kotona minua odottaa vaimo Satu, jonka kanssa rentoudumme liikunnan parissa, matkustelemme matkailuautollamme pääosin Saksassa tai Etelä-Euroopan maissa ja mökkeilemme Keski-Suomessa Virroilla. Hyvät ystävät ovat meille erittäin tärkeä voimanlähde ja pyrimme pitämään heidän kanssaan säännöllisesti yhteyttä kaiken kiireenkin keskellä.

Hyvää ja aurinkoista syksyä!

Juha Ruotsalainen

 

Vehon uusi toimitusjohtaja esittäytyy

Hakutulokset “Vehon uusi toimitusjohtaja esittäytyy

  • 27.9.2018 20:03:sta
    Permalink

    Onnittelut Juha! Hieno ura ja harvinainenkin.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *