Elettiin syyskuun puoltaväliä ja meillä oli esimieheni kanssa sovittu kahdenkeskinen palaveri. Juha Ruotsalainen oli ollut jo hetken aikaa Vehon johdossa ja joitain organisaatiomuutoksia oli siinä kohtaa jo informoitu. Astuessani aluejohtaja Koivusen Mikon huoneeseen, ajattelin että jotainhan sieltä voisi tulla. Täytyy kyllä myöntää, että yllätys oli lievästi ilmaistuna suuri, kun hän kysyi ”kiinnostaisiko sinua yksikönpäällikön homma Herttoniemessä?” Eipä sitä tarvinnut hetkeäkään miettiä, tosin taisin sanoa ääneen ”ohhoh, tietysti kiinnostaa”. Siitä lähti sitten heti ajatusprosessi liikkeelle, mielessä liikkui jos jonkin näköisiä asioita sinä iltana kun pääsin kotiin.

Uusi rooli sai katsomaan tuttuja asioita uusin silmin

Sitten koitti se päivä kun astelin ensikertaa Herttoniemeen uudella työnkuvalla. Täytyy kyllä myöntää jännityksen tason olleen suht korkea, kun nuo ensiaskeleet otin maanantaina 24. syyskuuta toimipisteen ovista sisään. Näistä ulko-ovista olen kävellyt useita kymmeniä kertoja sisään, mutta silloin on ollut muut vastuut ja ajatukset mielessä. Jännä oli huomata, miten sitä katsoi taloa ihan eri silmin. Tuo olikin ensimmäinen asia, jonka tajusin muuttuneen itsessäni. Siitä hetkestä, kun astelin ovista sisään alkoi omassa päässä oppimisen ja muutoksen aika. Miten sitä voikaan katsoa asioita niin eri kantilta vain sen takia, kun on työuralla vastuut muuttuneet? Minullahan ei ole aikaisempaa vetovastuuta Veholla ollut, mitä minun muilla kollegoillani on. Ehkäpä siksi minut tähän pestiin valittiinkin, koska katson asioita vähän eri kantilta, kuin muut kollegani.

Uuden jännitystä ja oppimisen intoa

Palataanpa tuohon jännitykseen jota tunsin alussa. Se kai on ihan luonnollista, että kokee jännitystä kun astelee uuteen työhön, uuden jengin eteen. Tuo jännitys muuttui todella nopeasti jopa sellaiseksi lapsenomaiseksi haluksi oppia asioita ja alkuun kyselin tosi paljon, joskus jopa varmaan vähän hölmöjäkin. Nyt on kulunut reilu kolme kuukautta ja olen laittanut merkille, että moni asia on pistänyt silmään. Edelleen tulee joka päivä uusia asioita eteen ja oppimiskäyrä sen kuin venyy. Näitä asioita on laidasta laitaan, osa koskee ihan tätä fyysistä taloa ja osa koskee meidän prosesseja  – miten me asioita täällä tehdään ja hoidetaan. Meillä Vehossa Herttoniemi tunnetaan talona, jossa on hyvä henki ja asiat kyllä hoituvat. Näin tämä asia onkin ja siksi tänne on ollut hieno ja helppo tulla. Henkilökunta on erittäin osaavaa ja ammattitaitoista, oli sitten kyse huollon väestä tai myynnistä, meidän tukihenkilöitä unohtamatta.

Näistä lähtökohdista on erittäin hyvä lähteä jatkamaan matkaa täällä Herttikassa. Tämän mahtavan jengin kanssa teemme pieniä viilauksia sieltä täältä ja sitten olemme valmiita juhlistamaan reilun vuoden päästä talomme 20-vuotissynttäreitä.

 

Janne Kaiponen

Elämä voi muuttua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *