Kaupunkiajot ja etenkin lyhyet ajomatkat ja useat kylmäkäynnistykset rasittavat autosi akkua. Nämä yhdistettynä mukavuuslaitteiden käyttöön kuten istuin-, takalasin-lämmittimiin ja puhaltimiin, vaikuttavat akun käyttöikään. Lyhyillä ajomatkoilla autosi akku ei ehdi lämmetä eikä varautua.

Kun auto ei aamulla käynnistykään, saattaa se tuoda mukanaan monta ikävää yllätystä arjen aikatauluihin.

Varautumalla helpotat arkeasi

Ylläpitolaturi – voit huolehtia, että autosi akussa riittää virtaa ja samalla pidentää autosi akun käyttöikää käyttämällä ylläpitolaturia.

Tunnista ajotarpeesi – ajatko paljon, mutta lyhyitä matkoja? Käynnistätkö autosi useamman kerran päivässä? Normaalissakin käytössä auton akku on hyvä vaihtaa viiden vuoden ikäisenä.

Voinko vaihtaa autoni akun itse?

Kun auto ei käynnisty, ensimmäisenä voi tulla mieleen vaihtaa auton akku itse. Uusissa autoissa on paljon sähkövirrasta riippuvaisia laitteita. Laitteista riippuen ne saattavat tarvita uudelleenkoodausta akun irroituksen jälkeen. Monet järjestelmät ovat herkkiä niin virtakatkoksille kuin virtapiikeille, jolloin väärin vaihdettu akku voi aiheuttaa harmaita hiuksia ja lisää kustannuksia. Suosittelemme vaihtamaan akun oman autosi merkkikorjaamolla, joka tuntee autosi parhaiten. Apua kotipihalle saat merkkikohtaisista tiepalveluista 24/7. Katso lisää www.veho.fi

Onhan sinun autosi akussa riittävästi virtaa?

Veho – Liikuttaa kestävästi

mm

Susanna Mehtonen, yli 20 vuotta asiakaspalvelussa autoalalla työskennelleenä. Nyt Vehon asiakaspalvelukeskuksessa projektivastaavana saan olla mukana kehittämässä ja jakamassa osaamistani hyvällä fiiliksellä niin asiakkaille kuin Veholaisillekin. Vapaa-aikaani vietän perheemme mökillä Talviaisissa.

 

Talvilomilla ladataan henkilökohtaisia akkuja, mutta tiedätkö missä kunnossa autosi akku on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *