Näkyvyys auton ikkunoista myös talvella on mahdollista ja jopa suotavaa. Näkyvyys on myös merkittävä turvallisuustekijä. Yleisin tapa on skrabata auton ikkunat. Auton tyhjäkäynti muusta syystä kuin pakollisen liikenne-esteen vuoksi on lain mukaan maksimissaan kaksi minuuttia. Pakkasen ollessa -15 tai yli, sallittu aika on maksimissaan neljä minuuttia ennen ajoon lähtöä. Kerkeätkö saamaan ikkunat kirkkaiksi tässä ajassa?

Moottorilämmittimellä näkyvyys kuntoon

Moottorilämmittimen tehtävä on esilämmittää moottoria. Sähköllä toimiva lohkolämmitin lämmittää jäähdytinestettä tai moottoriöljyä. Esilämmitetyn moottorin etu on, että auton sisätilakin lämpenee nopeammin. Erillisellä sisätilanlämmittimellä voit esilämmittää myös sisätiloja.

Polttoainekäyttöinen lisäsämmitin käyttää auton omaa polttoainetta lämmitykseen. Suositeltavaa on välttää lyhyitä muutaman minuutin käyttöjä, koska lisälämmitin saattaa karstoittua ja tukkeutua. Yleisesti myös nyrkkisääntönä käytetään, että autolla tulisi ajaa yhtä monta minuuttia kuin lisälämmitin on ollut päällä ennen ajoa, koska polttoainekäyttöinen lisälämmitin ottaa tarvittavan virran auton akusta. Mikäli akkujännite on liian alhainen, ei lisälämmittimen käyttö ole mahdollista. Liian alhainen akkujännite saattaa pahimmassa tapauksessa estää auton käynnistymisen. Lue lisää hyödyllistä tietoa auton akuista aiemmasta blogikirjoituksestani.

Lisälämmittimen voi asentaa myös jälkikäteen

Uusiin autoihin voi tilata lisälämmittimen lisävarusteena. Joissakin autoissa, etenkin diesel-malleissa saattaa lisälämmitin jo kuulua vakiovarusteisiin. Lisälämmittimen voi asentaa niin bensiini kuin diesel käyttöiseen autoon myös jälkikäteen. Lue lisää ja varaa aika asennukseen täältä.

Miten sinä huolehdit, että näet ulos autostasi, myös talvella?

Veho – Liikuttaa kestävästi

Mitä sinä näit autosi ikkunasta tänään?
Merkitty:            

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *