“Talvi yllättää autoilijat joka vuosi.”

Aaro on toiminut Vehon Mercedes-Benz Airportissa sen avaamisesta lähtien rengassesongin vastaavana työnjohtajana. Hän tietää, että talvi tulee aina jollain tavoin yllättäen, mikä tarkoittaa yksikössä melkoista rengasrumbaa.

Renkaan vaihtoa tarvitsevia asiakkaita on paljon. Pelkästään vaihtoautoja on noin 100 kpl ja niihin vaihdetaan renkaat yhden päivän aikana. Esittelyautoihin tehdään vaihto hyvissä ajoin ennen ensilumen tuloa. Myös Vehon omistaman autovuokraamoketjun Sixtin autojen renkaat vaihdetaan pääosin Airportissa. Näiden lisäksi henkilökunnan työsuhdeautoja on kymmeniä. Nämä ovat vasta ns. “sisäisiä asiakkaita”. Kaikkien näiden lisäksi hoidetaan tietysti Vehon asiakkaiden autot, joiden määrää on etukäteen todella haastavaa arvioida.

 

Resursseja asiakaspalautteiden pohjalta

Aaron mukaan aikaisempina vuosina renkaanvaihto on ollut vain päivisin auki. Airportissa on rengasruletissa töissä 15.10.2018 alkaen 4 asentajaa ja yksi työnjohtaja. 5.11.2018 resurssit tuplataan. Aaro uskoo, että panostus parantaa asiakkaiden palvelukokemusta. “Olemme kuunnelleet asiakkaitamme ja palautteiden pohjalta palvelemme myös iltaisin tiistaina, keskiviikkona ja torstaina marraskuun loppuun asti. Mikäli tarve vaatii, jatkamme sesonkia pidemmälle”.

 

Nastat vai kitkat?

Renkaat jakavat paljon autoilijoiden mielipiteitä. Osa käyttäjistä haluaa ehdottomasti nastarenkaat, osa vannoo kitkoihin. “Se on hyvä puoli kitkarenkaissa on, että vaihto voidaan tehdä jo hyvissä ajoin, eli heti ajokelien kylmenemisen jälkeen. Kitkarenkaiden osuus varsinkin kaupungeissa ajavien keskuudessa näyttää kasvavan, mutta nastarenkaita on kuitenkin edelleen määrällisesti enemmän”.

 

Työtä tulee riittämään

Miten autoilijan kannattaisi varautua tulevaan talveen? Aaro suosittelee, ettei rengasvaihtoa kannata siirtää liian pitkälle, varsinkaan, jos käytää kitkoja. Sillä varmistaa oman autoilun turvallisuuden ja minimoi odottamisen. Vaikka Airportissa resursseja vahvistetaan, ei kaikkien asiakkaiden renkaita voida vaihtaa samalla kertaa. Aaro tiedostaa, että tämä syksy tulee olemaan todella työntäyteinen. “Vaihdamme parhaimmillaan yhdessä päivässä 100:n auton renkaat. Ennakointi on haastavaa, mutta sen tiedän, että työtä riittää”.

Kiitokset Aarolle! Itse aloin käyttämään kitkarenkaita pari vuotta sitten, enkä enää aio vaihtaa nastoihin. Kummilla renkailla sinä ajatkaan, turvallista matkaa!

Saapuva talvi tietää rengasrumbaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *