Auto 2016 -tapahtuma oli menestys. Vuosikausien tauon jälkeen kaikki Suomen keskeiset automerkit olivat koossa Messukeskuksessa esittelemässä tärkeimpiä mallejaan sekä tarjoamassa katsauksen tulevaisuuteen. Kävijämäärä yllätti kaikki positiivisesti, joten tapahtumalle selkeästi oli tilausta.

Nyt kahden vuoden jälkeen Messukeskuksessa rävähtää jälleen. Autoala on kahdessa vuodessa ottanut suuria askelia eteenpäin, mikä heijastuu messutarjontaan. Auton hankinnasta kiinnostunutta hemmotellaan huimalla määrällä erilaisia vaihtoehtoja. Tarjonnan määrä on kasvanut niin korimalleissa, voimalinjoissa kuin erilaisissa vaihtoehdoissa auton omistamiselle. Tässä muutama teema, joihin messuille suuntaavan kannattaa kiinnittää huomiota:

SUV

SUV- ja katumaasturimallien tarjonta on laajentunut roimasti viimeisten vuosien aikana ja nyt varteenotettavia malleja löytyy myös pienemmistä kokoluokista. Ajajien tarpeita on monenlaisia ja niin on SUV-tyyppisissä autoissa ratkaisujakin. Jotkut tosimaasturit on luotu kulkemaan syrjäisimpiin erämaihin ja pääsemään vieläpä takaisinkin. Toiset taas ovat maasturimaisia enimmäkseen korkean ajoasennon ja muotoilun osalta. Niille maastoajon huipentuma voi olla säärenkorkuisen lumitöppäreen ylittäminen talvella. Omien ajoreittien todellinen haasteellisuus kannattaa siis pitää mielessä itselle sopivan maasturin pohdinnassa.

Sähkön rooli

Normaalin polttomoottorilla varustetun auton ja sähköauton väliin on tarjolla useita ratkaisuja, jotka hyödyntävät sähköä erilaisin tavoin. Joissain versioissa sähkön tärkein rooli on tukea kiihdytyksiä sekä maantieajoa ja näin säästää polttoainetta. Ladattavissa hybrideissä matkaa voi taittaa pelkän sähkön voimin ja latauksen ehtyessä meno jatkuu normaalin polttomoottorin kanssa. Sähköautoissa puolestaan normaali polttomoottori on jätetty kokonaan pois ja kaikki ajaminen tapahtuu sähköllä. Sähköautoa tai hybridiä miettivän kannattaa pohtia erityisesti omaa auton käyttöä – esimerkiksi tilanteissa joissa ajomatkat ovat pitkiä tai latausmahdollisuudet rajattuja, on polttomoottorilla varustettu auto kätevin ratkaisu.

Liikkuvuuspalvelut

Netflix, kuntosali ja nettiliittymä ovat käytössä kuukausimaksulla, joten miksei liikkumistakin voisi ajatella samoin? Uusautottomuus on mainio termi kuvaamaan tilannetta, jolloin autoa ei hankita omaksi, vaan hankitaan joustavasti käyttöön juuri sellaiseksi ajaksi, kun se omiin tarpeisiin parhaiten sopii – esimerkiksi kuukausimaksulla. Silloin kun joukkoliikenteen kausikortti ei riitä kattamaan liikkumisen tarpeita, kannattaa vaihtoehtona miettiä esimerkiksi Veho GO -liikkuvuuspalvelua.

 

Nähdään messuilla

Tule tutustumaan näihin ja moniin muihinkin teemoihin Mercedes-Benzin osastolla Auto 2018 -tapahtumassa. Esillä ovat esimerkiksi ensimmäistä kertaa Suomessa uutuudet A Sedan, B-sarja sekä GLE. Luonnollisesti menossa ovat mukana myös Veho GO -liikkuvuusratkaisut, Uudessakaupungissa valmistetut A- ja GLC-mallit sekä sähköä hyödyntävät EQ-mallit.

Autoalan Megatapahtumassa nähdään!

Terveisin,

Janne

Autoalan Megatapahtuma tulee taas
Merkitty:                        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *