Daimler AG:n uusi digitaalisten palveluiden strategia DigitalLife@Daimler ottaa niin suuren askeleen uuteen tuntemattomaan, että välillä asiaan jo perehtynyttäkin hirvittää.

Vain muutos on pysyvää, konkretisoituu monella rintamalla yhtäaikaisesti, kun puhutaan autoalan digitaalisesta transformaatiosta. Uusia järjestelmiä ja digitaalisia palveluita satelee ja sitä mukaa muodostuu myös uusia lyhenteitä eri järjestelmistä enemmän kuin ehtii sisäistää: OAB, Xentry Portal PRO, MPP, MPRO, MPR, VMT jne…

Kun kaikkea pitäisi osata hallita, sisäistää ja vieläpä osata myydä nämä palvelut oikealla tavalla asiakkaan hyötykäyttöön. Tässä todella ollaan ihmeissään uuden äärellä.

Mercedes PRO connect tarjoaa yritysasiakkaille työkalun ajokalustonsa kokonaisvaltaiseen hallintaan. Laajin palvelu on mahdollista toistaiseksi yritykselle, jolla on käytössään uusia vuosimallin 2018 Sprinter -pakettiautoja. Suppeamman palvelun saa käyttöönsä vanhempiin* Vito-, V-Sarja-, Viano- ja Sprinter -malleihin.

 

Mitä hyötyä tästä sitten on suomalaiselle yrittäjälle?

Yrittämiseen tiedetään liittyvän mittava määrä erilaista kirjanpitoa. Kirjanpitoa täytyy pitää niin kalustosta kuin kuljettajista ja kuljettajien työajasta. Vieläpä yleensä halutaan tietää tarkemmin mistä kulut muodostuvat ja miten niiden kautta on mahdollista säästää.

Mercedes PRO tarjoaa työkalun nimenomaan tähän automatisoituun kirjanpitoon yrityksen kuluista.

Lisäksi se tarjoaa paljon muutakin uutta ja mielenkiintoista hyötyä yritysasiakkaillemme. Jo nyt palveluiden tarjonta on laaja, polttonesteen kulutuksen seurannasta reititykseen ja tulevaisuudessa paljon muutakin, mitä on vielä vaikea edes arvailla. Nykyauton, kuljettajan ja kuljetusjärjestelmien yhdistäminen digitaalisesti tuo rajattomasti mahdollisuuksia palveluiden tuottamiseen. Lue tästä lisää www.pro.mercedes.com

Ennen kuin yrityskäyttöön tarkoitettu ajokaluston hallintatyökalu Mercedes PRO on edes ollut näkyvä tuote asiakkaille, on taustalla tehty jo suuri määrä työtä. Meille täysin uutta on ollut mm. se, että palvelun tarjoaja Suomessa on Veho Oy eikä Daimler AG vaikka onkin kyseisen palvelun tuottaja. Tämä on vaatinut paljon työstämistä lakiasioissa meille vielä vieraalla maaperällä. Kiitos näistä ponnisteluista jo tässä vaiheessa uutteralle tiimille joka lannistumattomasti on jatkanut, vaikka kohde on ollut aika-ajoin hämärän peitossa.

Miten tätä tietotaitoa voisi sitten siirtää eteenpäin ja miten se toteutettaisiin niin, että se olisi mahdollisimman helppoa vastaanottaa?

 

Mikä voisi olla mukavin tapa oppia Mercedes PRO?

Oma vastaukseni kysymykseen on: silloin kun se minulle parhaiten sopii, eli esimerkiksi saunan terassilla kylmä juoma vieressä, kun mikään muu asia ei häiritse keskittymistä.

Voisiko sitten Mercedes PRO -tuotteeseen olla mahdollista tutustua näin?

Päätimme kokeilla asiaa. Ehtona toimivuudelle täytyy täyttyä seuraavat seikat: koulutus täytyy olla toteutettavissa kännykällä, padilla tai tietokoneella yleisessä verkossa. Koulutuksen suorittamisen tieto täytyy saada automaattisesti henkilön koulutushistoriaan. Vieläpä kirjautumisen täytyy olla mahdollisimman yksinkertaista. Yhteistyökumppani, joka nämä edellytykset täytti ja valikoitui testiin, on suomalainen Wibe Academy.

Teimme asiakastarpeesta liikkeelle lähtevän koulutusvideon digitaaliselle alustalle. Kuten aina, koulutuksen rakentaminen alkoi tavoitehahmotelman luonnista. Päätettiin siis rakentaa mahdollisimman käytännön läheinen koulutusvideo Mercedes PRO palveluiden myynnistä ja aktivoinnista asiakkaalle. Koulutuksesta on kaksi versiota, myyjän ja asiakkaan versiot.

Tarkan käsikirjoituksen, kuvauksien, järjestelmän videoiden, välikokeiden yms. vaiheiden jälkeen lopputulos on viimein nähtävillä ja koettavissa tässä: https://login.wibeacademy.com**. Koulutus toimii yleisessä verkossa ja sen voi tehdä joko tavallisella tietokoneella tai mobiililaitteella ”wibe academy” -apilla. Asiakkaille tarkoitettuun versioon pääsee koodilla ”SWZPLY”.

 

Kokeile ja hyppää loikkaan mukaan!

*tarkista autosi sopivuus palveluun www.pro.mercedes.com suomenkielisellä sivustolla.

** Videoiden katsominen on täysin ilmaista, mutta vaatii rekisteröitymisen. Rekisteröitymisen jälkeen järjestelmä pyytää aktivointikoodia – syötä koodiksi SWZPLY. Tukea rekisteröitymiseen ja videoiden katsomiseen: helpdesk@wibeacademy.com.

 

Mercedes PRO – Digitaalisuusloikassa mukana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *