Auton huoltaminen saattaa tuottaa suuria aikataulullisia ongelmia monen autoilijan arkeen. Syy on ollut yksinkertainen, autot on pitänyt tuoda aina aamusta huoltoon ja hakea päivän päätteeksi. Tämä on luonut haasteita asiakkaiden aikatauluihin. Lähdimmekin kehittämään Mercedes-Benzin luomaa “My Service” -konseptia normaalin huoltomme rinnalle, jonka tarkoituksena on auttaa asiakasta ajankäytön suunnittelussa. Tavoitteena oli luoda asiakkaalle halu jäädä odottamaan huollon valmistumista Vehon toimipisteeseen.

 

Tiimityöhön perustuva ExpressService

Uuden ExpessServicen palvelulupaukseen kuuluu, että auto valmistuu pienestä A-huollosta 30 minuutin ja isommasta B-huollosta 60 minuutin ajassa. Nopea palvelu perustuu 2-3 mekaanikon saumattomaan yhteistyöhön huollon työnjohdon kanssa, jolloin asiakkaalle pystytään takaamaan huollon nopea toteuttaminen laadusta tinkimättä.

 

Suorapalvelu

Suorapalvelu on myös uusi palvelu, jonka tarkoituksena on nopeuttaa asiakkaan asiointia toimipisteessä. Suorapalvelussa asiakas sopii jo aikaa varatessa samat asiat kuin sopisi työn vastaanottajan kanssa. Näin asiakas voi jättää autoa tuodessaan avaimet toimipisteen infoon, josta virkailija toimittaa avaimet työnvastaanottoon. Tämä prosessi minimoi asiakkaan odotusaikaa. Jos autosta löytyy huollossa jotain, mistä ei ole ennalta sovittu, soittaa työnjohtaja asiakkaalle ja sopii jatkotoimista. Myös auton luovutus toimii samalla periaatteella. Kun auto on valmistunut huollosta, saa asiakas tiedon, että auto on noudettavissa ja avaimet saa suorapalvelu-virkailijalta infosta. Palvelun ovat löytäneet erityisesti huolenpito- ja leasing -asiakkaat.

Aktiivinen työn vastaanotto

Aktiivisessa työn vastaanotossa työnjohtaja käy asiakkaan kanssa auton läpi ennen huoltoa. Näin asiakas on tietoinen siitä, mitä autolle tullaan huollossa tekemään ja  huoltoon liittyviä korjauksia päästään ennakoimaan yhdessä. Auto ajetaan huoltorampille, jolloin asiakas näkee autonsa pohjaa myöten. Tällöin asiakkaan ei tarvitse arvuutella miksi jotain osaa on lähdetty korjaamaan, vaan näkee itse suoraan vaurion, mistä korjauslupaa olisi mahdollisesti myöhemmin kysytty. Erityisesti itse huollon maksavat asiakkaat ovat olleet aktiivisen työn vastaanotosta kiinnostuneita.

Lounge helpottamaan päivän organisointia

Moni huoltoasiakas on kiireinen. Olemme kehittäneet uuden, nopean huoltamisen rinnalle myös asiakkaan odotusajalle parempia puitteita. Uuden MB Airport-toimipisteen myötä tarjoamme asiakkaillemme yksittäisiä työpisteitä ja kokoustiloja, joissa he voivat työskennellä sen aikana, kun autoa huolletaan. MB Airportissa on myös ruokalakabinetti, jossa asiakas voi nauttia aamupalan tai järjestää ruokailupalaverin. Näillä palveluilla on kyetty helpottamaan asiakkaidemme päivän organisointia.

 

Palauteryöppy!

Palaute on ollut kannustavaa. Rauhallisen työtilan myötä osa asiakkaista on kertonut saaneensa aikaan tunnissa enemmän kuin useamman tunnin aikana työpaikallaan. Kiinnostus palvelua kohtaan on ollut jopa yllättävän suurta ja hauskojakin episodeja on koettu. Eräs asiakas tykästyi rauhalliseen työtilaan niin paljon, että työskenteli toimistossa ja nautti lounasta Amican ravintolassa kolme viikkoa. Hän oli ymmärtänyt toimiston olevan vapaassa käytössä. Työskentelytilat on kuitenkin tarkoitettu niiden asiakkaiden käytettäväksi, joiden auto on huollettavana.

Asiakkailta saadun palautteen ja kokemusten pohjalta arvioidaan, tullaanko vastaavaa konseptia ja palveluita laajentamaan muihinkin Vehon toimipisteisiin.

Löysitkö tästä palveluvalikoimasta sinulle sopivat palvelut, vai kaipaisitko vielä jotakin muuta näiden lisäksi? Otamme erittäin mielellämme vastaan kaikki ideat ja kehitysehdotukset, joilla pystyisimme tekemään jatkossa huoltokäynnistäsi entistä helpompaa ja miellyttävämpää.

Mitä asiakkaat odottavat huoltopalveluilta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *