Olen Antti ja toimin työnjohtajana Veho Airportissa. Työni sisältää monelaisia kohtaamisia, nopeita päätöksiä ja myös paljon koneella istumista. Se tarkoittaa, että tarvitsen paljon energiaa. Kesällä luonnonvitamiini antoi virtaa, mutta nyt syksyllä taas illat pitenevät ja päivät lyhentyvät. Aurinkoa pääsee harvoin näkemään työpäivän aikana. Tästä syystä myös helposti tuntuu, että voimat loppuvat jo ennen ensilumia. Mistä siis energiaa loppuvuoteen?

Työhyvinvointi = oma hyvinvointi

Omat energiat ovat kesän aika pääseet hyvinkin alhaisiksi vähäisen liikunnan vuoksi. Tästä syystä olen päättänyt tehdä muutoksia tapoihini. Muutokset eivät ole isoja, mutta uskon niiden avulla saavani lisää potkua kylmään ja pimeään talveen. Mitä nämä muutokset sitten ovat? Yksinkertaisesti alan liikkumaan säännöllisesti ja katsomaan tarkemmin mitä ja koska syön. En tähtää täydelliseen elämäntapamuutokseen, vaan haluan hiukan muuttaa tottumuksiani.

Pieni ele, suuri vaikutus

Inspiraatio muutokseen on ollut aktiivisuusranneke, joka oli lahja Vehon johdolta henkilökunnalle. Tämä maaginen ranneke ei auta minua olemaan aktiivisempi tai olemaan parempi urheilija, mutta se auttoi minua näkemään, kuinka vähän tosiasiallisesti harrastan liikuntaa. Aloin pohtia, vetikö liikkumattomuus minua enemmän sohvaurheilun puoleen heikentäen jaksamistani.

Muutoksien kautta voittoon

Tavoitteeni on saada lisää energiaa ja parantaa sillä omaa hyvinvointia. Se tarkoittaa sitä, että jaksan myös työssäni paremmin. Olen motivoitunut muutokseen, vaikka tiedän kokemuksesta, ettei se tapahdu hetkessä. Aion tehdä asiat askel kerrallaan, jolloin totun taas uuteen tapaan ruokailla ja liikkua. Tämä tarkoittaa enemmän suunnittelua ruokailun suhteen, koska olen tottunut syömään vain yhden lämpimän aterian työpäivän aikana. En siis syö aamupalaa tai muita välipaloja. Tässä lienee suuri syy siihen, miksi usein työpäivän jälkeen koen olevani väsynyt. Tulen jatkossa myös kirjoittamaan siitä, kuinka olen onnistunut muutoksissani ja tavoitteessani saada lisää energiaa päiviini.

Kuinka sinä liikutat itseäsi kestävästi?

Vehon slogani on “Liikuttaa kestävästi”. Koen sen kulkevan käsi kädessä kirjoittamani aiheen kanssa. Olisi kiinnostavaa kuulla, mitkä ovat sinun keinosi saada lisää energiaa, jotta jaksat liikuttaa itseäsi kestävästi?

Energisiä aamuja!

Antti

 

 

Mistä energiat loppuvuoteen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *