Talvi tulee maahamme edelleen joka vuosi, paikasta riippuen hieman eri muodossa. Pääkaupunkiseudulla ajoittain vähälumisempana kuin muualla Suomessa, jossa myös pakkaset paukkuvat napakammin. Mutta kaikkialla musta jää yllättää, joka vuosi samalla tavoin kuin ensilumi.

Renkaiden vaihto aiheuttaa syksyllä monelle päänvaivaa, viimeistään silloin, kun tiet ovat liukkaat. Kuulostaako tutulta?

Muistilista renkaiden vaihtoon

  • tarkasta renkaiden kunto
  • mittaa kulutuspinta
  • nollaa rengaspainetunnistin
  • kiristä pultit/mutterit momenttiin

Laki ei kiellä kitkarenkaiden käyttöä kesällä

Lain mukaan talvirenkaita on pakko käyttää Suomessa 1.12-28.2. Talvirenkaita saa käyttää 1.11-31.3 tai toiseen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin. Muinakin aikoina nastarenkaita saa käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää. Nastarenkaat voi ottaa käyttöön heti kun mittari on pakkasen puolella, jolloin tienpinnat saattavat jäätyä. Nykyiset nastarenkaat kestävät hyvin ajoa myös paljailla asfalttipinnoilla. Kitkarenkaat kannattaa ottaa käyttöön heti, kun teiden lämpötilat ovat laskeneet pysyvästi alle viiden asteen. Silloin renkaan pinnan lämpö ei pääsee nousemaan liian korkeaksi edes pitkässä moottoritieajossa.

Ole ensimmäinen – varaa aika jo nyt

Renkaiden vaihtoaika kannattaa varata jo nyt. Silloin saat ajan varmemmin haluamallesi ajankohdalle. Kukaan ei tiedä milloin ensilumi tulee ja siksi aika kannattaa varata viimeistään lain mukaiseen ajankohtaan marraskuun alkuun.

Renkaiden ikää voi pidentää

Säästöjä ei nykyrenkailla muutaman viikon käytöllä saa. Sen sijaan renkaiden oikeaoppinen säilytys pidentää renkaiden käyttöikää. Renkaiden vaihdon yhteydessä voit jättää renkaasi Veholle säilytykseen, jolloin ne pestään ja varastoidaan oikeissa olosuhteissa. Säilytyksen aikana renkaat tarkistetaan ja otetaan tarvittaessa yhteys sinuun. Näin vältyt myös renkaiden siirtämisiltä paikasta toiseen. Katso lisää www.veho.fi

Joko sinä varasit ajan renkaiden vaihtoon? Turvallista syksyä!

 

 

Kuka vaihtaa sinun autosi talvirenkaat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *