Hämmästyttävää miten nopeasti Vantaan Koivuhaasta pääseekään suomalaisen maalaismaisemaan ytimeen. Maalaistalot punaisine latoineen ja silmän kantamattomiin ulottuvat vehreät pellot viuhuvat ohi, kun kiidän postikorttimaisessa maalaisidyllissä. Aurinko pilkistää pilvien raosta ja tuntuu kuin olisin lomalla, vaikka en ole ja on vasta tiistai.

 

#uusautotonkin tarttuu rattiin

Olen matkalla keräämään mansikoita läheiselle Juhmon tilalle Tuusulaan ja allani on uusi sähköllä kulkeva Smart, joka sekin on tavallaan hämmästyttävää. Vaikka olenkin autoalan yrityksessä töissä, olen ujo kuski ja ajan autoa vain harvoin, eli olen todellinen #uusautoton!

Minut on kuitenkin saatu tällä kertaa auton rattiin ja on hauska testata uutta Smartia, sillä en ole ollut ennen sen kyydissä, saati sitten ajanut sillä.

Tiesittekö muuten, että Smart nimi tulee sanoista Swatch Mercedes ART? Paremmin kellonvalmistajana tunnettu Swatch oli mukana projektin alkuvaiheessa, jossa tavoitteena oli kehittää uusi innovatiivinen automalli. Samaa innovatiivisuutta on aistittavissa edelleen tämän sähkö-Smartin ratissa.

 

 

Ketterästi ja hiljaisesti sähköllä

Helpotuksekseni huomaan, että matka taittuu Smartilla oikein sujuvasti ja helposti. Auton akku riittää jopa 130 kilometrin matkalle yhdellä latauksella ja latautuu täyteen muutamassa tunnissa. Auto on erittäin ketterä ja helppo käsitellä. Se kääntyy tosi notkeasti, eikä tunnu lainkaan niin pieneltä autolta, kuin mitä se todellisuudessa on. Auto on varmasti todella näppärä kaupunkiolosuhteissa, mutta toimii loistavasti myös maantiellä tällä pienellä pakoretkelläni. Matka joutuu miellyttävästi, vaikka välillä täytyykin miettiä, onko moottori edes käynnissä, koska pihahdustakaan ei kuulu!

 

Mansikantuoksu lumoaa

Muutkin mansikkahimoiset ovat lähteneet keräysreissulle, tungosta ei kuitenkaan ole. Harmi ettei tuoreiden mansikoiden tuoksua voi välittää tätä kautta, se on nimittäin lumoava! Kun mansikat on poimittu, suuntaan kohti kaupunkia, palkintona mansikat ja hyvä fiilis siitä, että uskalsin auton rattiin taas pitkästä aikaa 😊

Kesäterveisin,

Anniliina
markkinointikoordinaattori

 

Kaupunkia pakoon sähkön voimalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *