Otin mielelläni vastaan kirjoitustehtävän, kun sain mahdollisuuden kertoa ensimmäisestä kuukaudestani Vehossa henkilöautoliiketoiminnan johdon assistenttina. Uuden työn aloittaminen on aina jännittävä tilanne. Sehän oli osittain hyppy tuntemattomaan, koska en tiennyt Vehosta etukäteen juuri muuta kuin nimen ja brändin. Olin toki kuullut yrityksen olevan tunnettu toimija alallaan.


Sattumuksen kautta kiinnostavaan tehtävään

Päätin hakea Vehon avointa tehtävää, koska uskoin toimialan olevan mielenkiintoinen ja työtehtävien tarjoavan monipuolisesti mahdollisuuden haastaa itseäni. Huomaan, että työelämä on sattumuksia täynnä. Hain nimittäin eri tehtävää, kun mihin Vehossa lopulta päädyin. Olin kuitenkin yhtä innoissani minulle tarjotusta mahdollisuudesta ja työtehtävät ovat käytännössä olleetkin samankaltaiset. Minulla oli aiempaa työkokemusta hyvin erilaisilta ja entuudestaan itselleni tuntemattomilta toimialoilta, joten en pelännyt ottaa haastetta vastaan tässäkään tapauksessa.


Ensimmäisen päivän jännittävät kohtaamiset

Muistan olleeni ensimmäisenä työpäivänäni samaan aikaan sekä innostunut että jännittynyt. Tunsin pientä kutinaa vatsanpohjassa niin uuden työn kuin uusien ihmistenkin kohtaamisesta. Ja uusia naamoja tosiaan parin sadan työntekijän yksikössä riittikin! Yritin painaa kasvoja muistiin, sillä tiesin, että minulla tulee olemaan haastetta jo nimien muistamisessa. Kaikki ottivat minut kuitenkin todella ystävällisesti ja iloisesti vastaan. Tunsin heti oloni tervetulleeksi.


Heti mukaan toiminnan ytimeen

Ensimmäiseen kuukauteeni Veholla on sisältynyt perehtymistä talon toimintatapoihin, tutustumista työkavereihin, toimialan termistöön (lukuisat lyhenteet tuottivat minulle alussa hieman päänvaivaa ja eräänlaista ”kielimuuria”), omiin päivittäisiin työtehtäviin sekä monipuolisiin rutiineihin. Olen myös päässyt jo mukaan moniin sekä sisäisen- että ulkoisen viestinnän toimintoihin ja projekteihin. Viimeisen kuukauden aikana olen myös saanut totutella uudestaan autolla ajamiseen kymmenen vuoden julkisilla liikkumisen jälkeen.


Nopeasti pelkääjän paikalta kuskin penkille

Arki on ollut melko hektistä, juuri kuten olin etukäteen kuvitellutkin. Päivät ja viikot ovat kuluneet hujauksessa. Joka päivä on kuitenkin ollut mahdollisuus oppia uutta. Useampia työpaikkoja- ja tehtäviä nähneenä, uskallan sanoa, että yleinen haaste työpaikoilla on melko pikainen perehdytys. Tätä aihetta en voi täysin sivuuttaa tässäkään työssäni. Toisaalta olen jo monessa sopassa keitetty ja sitä kautta oppinut näkemään tämän asian myös positiivisesta näkökulmasta. Mitä pikemmin pääsee pelkääjän paikalta kuskin penkille, sen nopeammin saa ohjat kunnolla käsiinsä. Se pitää varmasti hereillä. Toki matkan varrella saattaa tulla hieman mutkia matkaan, mutta se muistuttaa pitämään kädet tiukemmin ratissa ja katseen visusti tiellä. Pieni erehtyminenkin on vain inhimillistä ja osa oppimisen prosessia 🙂


Rento kulttuuri on helpottanut sisäänajoa

En ollut aikaisemmin ajatellut, että Veholla on niin monta eri toimintoa konsernin sisällä. On ollut hienoa huomata, miten suuressa roolissa Veho toimii autoalalla. Mielestäni Veholla on avoin, rento ja toisia kunnioittava ilmapiiri. Ihmiset ovat älyttömän mukavia ja helposti lähestyttäviä. Olen havainnut, että täällä autamme toinen toisiamme ja uutena työntekijänä kynnys avun kysymiseen on sen vuoksi matala. Sitä kulttuuria haluan itsekin vaalia.


Isot saappaat täytetään yhteistyöllä

Ensimmäinen kuukausi on mennyt siis ihmisiin ja ympäristöön tutustumisessa. Seuraavaksi pyrin oppimaan järjestelmät ja prosessit niin hyvin, että pystyisin ennakoimaan asioita paremmin sekä auttamaan esimiestäni, muita sidosryhmiä ja kollegoita heidän arjessaan parhaani mukaan. Saappaat ovat isot täytettäviksi ja siihen menee aikaa, mutta tällä tiimillä motivaatio ja voittamisen halu ovat kovia. Tiedän saavani työhöni tukea, joten suhtaudun tuleviin haasteisiin luottavaisena. On hienoa olla osa Vehon tarinaa.

Ensimmäinen kuukauteni Vehossa

2 thoughts on “Ensimmäinen kuukauteni Vehossa

 • 22.12.2017 18:55:sta
  Permalink

  Kiva saada näkökulmaa firman sisään. Suomen Mercedes-Benz Klubi voisi tulla pitämään uusille veholaisille lyhyen ja mielenkiintoisen katsauksen Mercedeksen historiaan Suomessa. Sen merkin ympärille Oy Veho Ab kuitenkin vuonna 1939 perustettiin. Kiitos Jasmin!

  Vastaa
  • 27.12.2017 09:59:sta
   Permalink

   Hei Anssi, kiitos kommentistasi! Olisi mukavaa toteuttaa tämä idea 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *