Tarve liikkua joustavasti Suomessa

Kun toimii yrittäjänä johtajuusviestinnän valmentajana ja asiakkaat ovat ympäri Suomea, on tarve joustaville liikkuvuuspalveluille jatkuvaa. Tavoitteenani on ollut optimoida liikkumista niin, että voin yhdistää työmatkoihini tehokasta työskentelyä ja pieniä hengähdyshetkiä luonnon helmassa. Auto-juna -yhdistelmä on mahdollistanut sen hyvin.

 

VaaS-asiakaspalvelu hakee sopivan ajoneuvoratkaisun

Yhteistyö Vehon kanssa on tarkoittanut sitä, että minulla on käytössäni arjessa Mercedes C200 farmari 4Matic, joka soveltuu erinomaisesti keskikokoisen perheen arkeen. Kun tiedän maakuntiin suuntautuvista työmatkoistani, arvioin, millä osuuksilla käytän C-Mercedestä, milloin voin käyttää junaa ja missä tarvitsen vuokra-autoa. Sen jälkeen ilmoitan Vehon VaaS-asiakaspalveluun matkasuunnitelmistani mahdollisimman ajoissa, jotta siellä löydetään ratkaisu ajoneuvon tarpeeseeni.

Yleensä junan kanssa liikkumiseen yhdistetään A- tai B-sarjan Mercedes. Molemmat ovat näppäriä ja turvallisia vaihtoehtoja ja niitä on Vehon Suomessa omistamalla Sixt-autovuokraamolla ympäri Suomea. Käytännön näkökulmasta on myös hyvä, että niissä on samanlaiset hallintalaitteet kuin C-mallissa. Turvallisuus on tärkeässä roolissa esimerkiksi Lappiin suuntautuvilla matkoilla. Ajaessani eräänä aamuna Ylläkseltä Kolariin, tuli 38 kilometrin matkalla enemmän vastaan poroja kuin ihmisiä.

 

 

Palvelun luotettavuus tärkeässä roolissa

Maakuntiin suuntaavat matkat ovat usein aikataulun puitteissa kiireisiä. Yllättäviin tilanteisiin kuten tietöihin, ruuhkiin ja junien myöhästymisiin täytyy varata varmuuden vuoksi aikaa. Siitä syystä palvelun luotettavuus on ollut tärkeä osa liikkuvuuspakettiani. Palvelun aikataulut ovat pitäneet, ajoneuvot toimineet ja palvelu on ollut ystävällistä.

Mennessäni loppukesästä Kolariin työkeikalle, matkustin Tikkurilasta Rovaniemelle junalla, jonka jälkeen astelin napapiirin rautatieasemalla olevalle Sixt-pisteelle. Siellä ystävällinen asiakaspalvelija otti allekirjoitukseni yhteen paperiin ja vei minut parkkipaikalle vuokra-auton luo. Auto toimi matkan Ylläkselle ja Kolariin moitteetta ja palautus hoitui seuraavana päivänä avaimen tiputtamisella samaisen palvelupisteen palautuslokeroon. Sitä ennen olin käynyt vain tankkaamassa tankin täyteen. Luppoaikaa reissulla jäi yhden tunnin verran, joten niukilla aikaresursseilla oltiin silloin liikenteessä.

 

Valmennusmatka Tamperelle ja Nilsiään

Arjen esimerkki palvelutarpeestani voisi olla eräs kahden päivän tiivis valmennusmatka. Hain torstai-aamuna B-Mercedeksen Veho Koivuhaan Sixt-pisteestä. Koska tiesin tulevani takaisin junalla, siirsin matkatavarani vuokra-autoon ja jätin käyttöautoni Koivuhakaan. Lähdin ajamaan vuokra-autolla valmennuskeikalle Tampereelle. Valmennuksen jälkeen suuntasin nokan kohti Pohjois-Savoa ja ajoin illaksi Nilsiään Tahkovuorelle. Onneksi auto pelasi loistavasti ja tuulilasinpyyhkimet olivat kuin uudet. Sellaisilla asioilla on merkitystä, kun ajaa pimeässä vesisateessa 380 km keskittymistä vaativan työpäivän jälkeen.

Tahkolla sparrasin Itä-Suomen rehtoreita, jonka jälkeen suuntasin Kuopioon, jossa jätin auton keskustassa sijaitsevaan parkkihalliin ja palautin avaimet kävelykadulla olevan Sixt-pisteen postilokeroon. Palasin junalla Kuopiosta Tikkurilaan, josta oli lyhyt matka hakea C-Mercedes Koivuhaasta ja palata kotiin latautumaan seuraavaan päivään.

 

Tarvitseeko enää omistaa autoa?

Tätä olen yrittäjänä pohtinut monta kertaa. Ajoneuvon tarpeet vaihtelevat itselläni paljon, koska välillä on hektistä ja matkoja eri puolille Suomea, välillä rauhallisempaa. Joskus tarvitsen viikonloppuna pakettiautoa, joskus hieman suurempaa farmaria.

Tarvitseeko enää omistaa autoa, varsinkin kun se on suurimmaksi osaksi vain yhden hengen käytössä? Voisiko nykyisen kaltainen liikkuvuus-palelu olla pysyvä ratkaisu tarpeisiini? Itselle merkityksellistä on ollut palvelun luotettavuus, huolettomuus ja helppous. Haluanhan olla asiakkaideni edessä ajoissa ja valmistautuneena. Olen voinut sopia tiiviitäkin aikatauluja eri puolille Suomea, koska tiedän, että liikkuminen eri paikkojen välillä hoituu joustavasti. Minulla on aina hyvä auto alla, olin sitten missä päin Suomea tahansa. Hyvä ja turvallinen auto tulee olemaan jatkossakin osa sitä kokonaisuutta

Lisätietoja Vehon liikkuvuus-palveluista löytyy täältä.

Yrittäjän kokemuksia liikkuvuuspalvelusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *