Oletko koskaan nähnyt todella hienoa autoa ja pohtinut, miten olisi mahdollista päästä testaamaan sitä itse? Onko unelmanasi ollut päästä erikoisauton rattiin edes päiväksi? Fiilistelemään ja kokemaan autoa, jossa on kaikkia niitä ominaisuuksia mistä olet aina haaveillut? Voimaa, ulkonäköä, laatua ja turvallisuutta…

Sain mahdollisuuden testata Mercedes S 500 Cabrioletia viikon ajan. Olin nähnyt aiemmin auton kuvan lehdessä ja pohtinut sen olevan yksi kauneimmista autoista. Nähdessäni auton luonnossa olin asiasta entistä vakuuttuneempi. Valkoinen avokaunotar on upea ilmestys.

White is my favorite colour ☺ #mercedesbenz #mercedes #s500cabriolet #veho

A post shared by Jukka Saksi (@jukkasaksi) on

(Alkuperäiseen Instagram-kuvaan pääset klikkaamalla oikean alakulman logoa)

Katto auki ja kiinni 20 sekunnissa myös ajon aikana

Suomen kesä on mitä on, joten katon mekanismi sai viikon aikana käyttöä. Joskus vesikuuro yllätti kesken ajon, jolloin katto piti laittaa päälle ajon aikana keskellä liikenneruuhkaa. Tilanne aiheutti eittämättä kiinnostusta kanssa-autoilijoissa. Avaus ja sulkeminen vievät molemmat aikaa 20 sekuntia ja onnistuvat ajon aikanakin kuskin paikalta yhtä vipua vääntämällä, kun vauhtia on maksimissaan 50 km/h.

 

 

Luksusauto tarjoaa ajamisen nautintoa

S Cabriolet on monipuolinen herrasmiehen- ja naisen luxusauto. Sitä ei ole tehty kuminpoltoon, vaikka siinä onkin voimaa kuin pienessä kylässä. Parhaimmillaan Mercedes on mutkaisella asfalttitiellä. Ajaminen on vaivatonta ja soljuvaa, tarvittaessa nopeaa. Mieleenpainuvimmat ajonautinnot sain ajaessa katto auki suomalaisessa peltomaisemassa tai kiemurrellessa merenrantabaanoja. Silloin kaikki luonnon äänet ja tuoksut olivat läsnä.

 

 

Varusteista ei ole pulaa

Autossa on varusteita joka lähtöön. Ajo katto auki oli miellyttävää vielä +14 asteen lämmössä, kun käytti istuimenlämmittimiä sekä niskapuhaltimia. Myös etupenkkien välissä olevan säilytyskotelon kansi oli lämmitetty. Lisäksi autossa oli lukuisia muita mukavuuteen ja turvallisuuteen liittyviä varusteita. Yksi mielenkiintoisimmista oli tuoksujärjestelmä, joka tuoksuttaa tasaisin väliajoin autoon hajuveden tuoksua. Kuumalla ilmalla huomasin hatun merkityksen. Avoautossa voi saada nimittäin huomaamatta auringonpistoksen.

 

Erikoisauto herättää myös huomiota

S Cabriolet on näyttävä auto. Oli mielenkiintoista havainnoida ihmisten reaktioita auton suhteen. Osa kiinnostui valtavasti ja otti autosta kuvia. Osa tuli juttelemaan ja eräskin mies kysyi, olenko tamperelainen Eurojackpotin voittaja, kun ajelen noin hienolla autolla. Suurimmaksi osaksi avoauto näytti aiheuttavan positiivisia tunnetiloja. Viimeistään muhkeat V8:n äänet saivat ihmiset hymyilemään. Sivistyneet moottoriäänet lisäävät ajonautintoa erityisesti katon ollessa kiinni. Cabriolet on tyylikäs myös kangaskaton kanssa.

Kallista autoa ei tarvitse enää omistaa

Arvokkaan auton hankintaa on usein vaikeaa perustella järjellä. S Cabrioletin myyntihinta on noin 250.000 €, joka asettaa sen erikoisautojen luokkaan. Se tarkoittaa myös, että vain harvoilla on mahdollisuus sellaista itselleen ostaa. S Cabrioletin kaltaista autoa ei tarvitse kuitenkaan omistaa. Veho vuokraa niitä, jolloin yhä useammalla on mahdollisuus päästä nauttimaan autoilun korkeasta laadusta ja mukavuudesta. Itselleni ja läheisilleni viikko S Cabrioletin kanssa oli unohtumaton kokemus. Se antoi mukavan syyn käydä eri paikoissa nauttimasta kiireettömästä matkasta osana ympäröivää kaupunkia tai luontoa. Siitä jäi mukavia muistoja myös valokuvien muodossa.

 

Lisätietoa vuokrattavista erikoisautoista

Kiitos Veholle mahdollisuudesta kokea laadukasta autoa. Vuokrattavista erikoisautoista saa lisätietoa Veho Rent Oy / Sixt asiakaspalvelusta puh: 0200 111 222 tai email: rent@sixt.fi.

 

Jukka Saksi

Unelmoitko superautosta?
Merkitty:            

Hakutulokset “Unelmoitko superautosta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *